Elektriska Toaletter

Hakuehtoihin sopivia tuotteita ei löydy.

Elektriska toaletter - Båt toaletter

Elektrisk eller manuell toalett - vilket passar dig?

Toaletter ombord kräver ofta tillvänjning och skiljer sig avsevärt i hantering och funktion från hushållstoaletter. I följande beskrivning kommer vi att ge dig några tips för rätt val och installation av din nya marina toalett.

Installation - elektrisk marin toalett

Installationsplats – vad ska man tänka på?

Inloppsslangen möjliggör den mest direkta vägen från inloppskranen till spolpumpens inloppsmunstycke. En backventil bredvid sjöinloppskranen ser till att pumpen förblir sugen efter varje användning. Utloppsslangen från utloppsknäröret installeras på ett sådant sätt att den skapar en slinga, där den högsta punkten är placerad minst 30 cm (12") ovanför armbågsröret. Med montering av en svanhalsventil på den högsta punkten av slangslingan kan du vara säker på att eventuellt vatten från toalettsystemet stannar kvar där det är tänkt att vara och att det inte rinner över. Detta gäller både vid hantering överbord och rinna in i förvaringstanken när utloppsröret är placerat ovanför uppsamlingstank.Skall tanken installeras så att den är placerad ovanför armbågen måste en ventilerad slinga användas.

Elektrisk toalett under vattenlinjen:

Med en elektrisk marin toalett, som är installerad under vattenlinjen, har du möjlighet att installera en ventilerad slinga mellan inloppsvattenkranen och bevattningspumpen. Detta är normalt inte möjligt, eftersom detta skulle förhindra sugning av spolpumpen, men med montering av en magnetventil på svanhalsen kan detta monteringsarrangemang uppnås. När du trycker på spolmotorn stängs svanhalsens magnetventil och vatten kan sugas genom svanhalsen. När spolknappen släpps öppnas luftningsventilen igen och sifoneffekten stoppas.

Under vattenlinjen:

Inloppsslangen och utloppsslangen bör installeras så att de bildar en slinga som förhindrar en sifoneffekt, med en högsta punkt på minst 20 cm (8") högre än vattenlinjen. På den högsta punkten en luftad svanhalsventil Ändarna på alla slangar kan säkras med två skruvslangklämmor gjorda av rostfritt stål.

Varning: Om toalettkanten är placerad mindre än 20 cm (8") ovanför vattenlinjen medan båten står stilla, eller om det finns någon chans att vattenlinjen från toaletten kan stiga högre och spilla utåt, måste rörledningen installeras genom skrovets beslag, och en ventilerad slinga måste installeras, oavsett om det är ett inlopp eller ett utlopp.

Installera din Jabsco elektriska toalett

Tillbehör marin toalett

Vi på Kampetorp Marin & Fritid har ett brett sortiment för tillbehör för marin toaletter.

Se våra toalett tillbehör här!

 

 

 

Copyright © 2023 Kampetorp Marin AB