Frontmonteret elmotor til ferskvand

Vis som Gitter Liste

Varer 1-24 af 27

Faldende orden
Side
pr. side

Hvordan vælger man riglængde?

Det er viktig å velge riktig rigglengde slik at elmotoren din ikke kaviterer. Tommelfingerregelen er at midten av motordelen skal senkes med 23 cm. Generelt er valg av aksellengde mer kritisk for frontmonterte motorer sammenlignet med aktermonterte motorer. De fleste akterspeil har samme dimensjoner og samme avstand til vannet, og Minn Kotas / Motor Guides standard rigglengder bør være tilstrekkelig. For frontmonterte motorer er det mye større variasjon i kravene til aksellengde. Minn Kota har utviklet en veiledning for valg av skaftlengde, som er vist i avsnittene Minn Kota Bow-Mount og Transom-Mount. Denne veiledningen krever at fiskeren bare kjenner den omtrentlige avstanden fra båtens dekk til vannlinjen.


*Legg til 125 mm til vannlinjemålet for fiske i grov sjø. Legg til 300 mm til vannlinjen når du styrer med manuell kontroll mens du står opp.

 

Kan min Minn Kota trollingmotor brukes i saltvann?

Det er en spesiell serie med motorer som kan brukes i salt- eller brakkvann. Minn Kota Riptide trollingmotorer er bygget i rustfritt stål og en avansert maling for forbedret korrosjonsbeskyttelse. Bruk av en av standard Salt Kota-motorer i saltvann kan redusere motorens levetid dramatisk og ugyldiggjøre produsentens garanti. For å forlenge levetiden til Riptide saltvannsmotoren, skyll motoren grundig med ferskvann etter hver bruk i saltvann og oppbevar den innendørs. La aldri motoren ligge nedsenket i saltvann når båten er fortøyd.

Hvor viktig er valg av batteri for bruk av elektriske motorer?

Batteriet er et kritisk element i ditt elektriske motorsystem. Et marinebatteri av høy kvalitet som tåler dyp utladning anbefales. I motsetning til bilbatterier er marinebatterier med dyp utladning designet for å lades ut dypere og tåler flere ganger enn vanlige fritidsbatterier. (For å forlenge batterilevetiden, lad alltid etter bruk. De fleste batterier som brukes til trolling går i stykker på grunn av mangel på riktig lading.)

Hva er ampereforbruk?

 • Ampereforbruk er måling av elektrisk strøm som trekkes fra et batteri (eller batteri) mens motoren går.
 • Minn Kotas publiserte forbruksdata om faktiske forhold på vann under full effekt (med alle motorledninger, brytere og koblinger i det elektriske anlegget når testmålingen er foretatt).
 • Den omtrentlige kjørelengden når du kjører en motor med full kraft kan beregnes basert på motorforbruk og batteristørrelse.
 • Eksempel: Et 120 Ah 12 volt batteri og en 12 volt trollingmotor som trekker 30 ampere ved maksimal effekt vil kunne gå i ca 3,4 timer.
 • Når strømmen reduseres, reduseres også forbruket, noe som er ganske åpenbart. Så en motor som trekker 30 ampere ved høy hastighet kan trekke 5 ampere ved lav hastighet. Den samme motoren, som teoretisk går ca 3,4 timer på høy hastighet, kan gå i over 20 timer på lav hastighet.

Hvilken kabelstørrelse skal jeg bruke til trollingmotoren min?

Bruker du feil kabeltykkelse vil det bli et spenningsfall i kabelen som fører til at den magiske motoren får for lite strøm og at de blir varme i kablene. Følg trinnene og diagrammet nedenfor for å bestemme riktig kabeltykkelse:

Bruker du feil kabeltykkelse vil det bli spenningsfall i kabelen som gjør at den magiske motoren får for lite strøm og de blir varme i kablene. Følg trinnene og diagrammet nedenfor for å bestemme riktig kabeltykkelse:

 1. Trinn 1. Sjekk den maksimale effekten til dorgemotoren din og rund opp til nærmeste 10.
 2. Trinn 2. Mål avstanden fra batteriet til stikkontakten eller dorgemotortilkoblingen.
 3. Trinn 3. Ta den målte lengden (trinn 2) og gå med to.
 4. Trinn 4. Velg en kabeltykkelse som du mener kan være relevant. 10AWG (6mm2) er et godt utgangspunkt.
 5. Trinn 5. Se spenningstapdiagrammet for å bestemme spenningstapet pr føtter slik at du kan matche kabeltykkelsen som skal brukes.
 6. Trinn 6. Ta lengden på kabelen (trinn 3) x 2 = dobbel lengde. Ta den doble lengden x spenningstap = totalt spenningstap.
 7. Trinn 7. Bruk ligningen for å bestemme den beste kabeltykkelsen for installasjonen. Det beste kabelvalget bør være den med lavest spenningstap. For optimal ytelse bør spenningstapet være mellom 0v og 1v, men ikke større enn 1v

 

Eksempel: Du trenger en 20 fots kabel i båten og maksimal trekkraft til den magiske motoren er 37Aps.

Trinn 1. Rund forsterkerforbruket opp fra 37 til 40 ampere.

Trinn 2. 20 fots kabel i henhold til mål.

Trinn 3. Ta 20 fot x 2 = 40 fot.

Trinn 4. Start med 10AWG (6mm2). Sjekk diagrammet ovenfor for 40 ampere og 10AWG.

Trinn 5. Spenningstapet vil være 0,0408V i henhold til diagrammet.

Trinn 6. Ta 40 x 0,0408 = 1,632V - Ikke akseptabelt, må være under 1V. Prøv 6AWG (16mm2). Hvis du tar ligningen igjen, vil 0,064v som er under 1 volt være, noe som er akseptabelt.

Hva er drivkraften?

Drive er en statisk måling, skrevet i pund, som indikerer motorens evne til å trekke eller skyve noe foran seg. Hvordan er tillit sammenlignet med hestekrefter? Hestekrefter er et mål på "kinetisk energi" som utføres. En hestekrefter er en måleenhet tilsvarende 550 fot "kinetisk energi" per hestekrefter. sekund. Det er ingen direkte sammenheng mellom drivkraften og hestekreftene. I motsetning til hva du kanskje har hørt, er ikke femten kilo kraft lik én hestekrefter. Som nevnt i forrige definisjon, er drivkraften kun en statisk måling av kraft. Hvordan er trykkkraft sammenlignet med hastighet?

"Vennen min har en 36 lb motor og vi har samme båtstørrelse, men båten hans er like rask som min med en 42 lb motor. Hvorfor er de sånn?" Igjen er drivkraften bare en statisk måling av trykk eller trekkraft, og høyere trykk betyr ikke nødvendigvis større hastighet. Hastigheten kommer fra propellstigningen og motorens R.P.M. Fast motor R.P.M. under belastning, og Minn Kotas 4" propellstigning, kan den omtrentlige hastigheten som en motor skyver / trekker en liten båt med, beregnes som følger.

Formelen for dette er:

.85 (4x) x 60 = Miles per time

Hvordan konverterer jeg drivkraften til hestekrefter?

Mange tror at jo mer kraft de får, jo raskere går båten. Dette er ikke helt sant. Med magiske motorer og påhengsmotorer avhenger båtens hastighet (og akselerasjon) av hestekrefter og propellstigning. Ved å endre propellstigningen kan du endre akselerasjonen til topphastigheten. Minn Kota trollingmotorer har propeller designet for maksimal akselerasjon. Når du akselererer, reagerer motoren umiddelbart. Dette betyr at du også kan holde båten i ro under sterke vindforhold. Toppfart med Minn Kota-motorer og standardpropeller er rundt 8 km/t. Små båter når denne hastigheten med de fleste mindre Minn Kota-motorer. Større båter krever Minn Kotas største modeller for å nærme seg denne hastigheten. Det er vanskelig å sammenligne Minn Kota-motorer med bensinpåhengsmotorer fordi de fleste påhengsmotorer er designet for mye høyere hastigheter.

 

Hva gjør jeg hvis jeg får vibrasjonspropellen?

Propeller og aksler er ikke 100 % symmetriske. Ofte fjerner du bare propellen, roterer den 180 grader og monterer den igjen, vanligvis reduserer eller eliminerer vibrasjonene helt.

Har du flere spørsmål om frontmonterte elektriske motorer, ikke nøl med å kontakte oss! Du finner vår kontaktinformasjon nederst på siden.

Copyright © 2022 Kampetorp Marin AB