Inverter

Växelriktare är värda sitt köp i många avseenden, främst för att du sparar pengar på extra köp av dyra 12V-enheter. Produkter som är på en kort stund som till exempel mikrovågsugnar, borrmaskiner, multiverktyg och elektronik med laddstationer är särskilt lämpliga för drift med växelriktare.

Vis som Gitter Liste

Varer 1-24 af 135

Faldende orden
Side
pr. side

Inverter / Växelriktare 

- 230 Volt ombord! -

Vem vill gå ombord utan sin bärbara dator nuförtiden? Att installera en mikrovågsugn ombord gör matlagning till sjöss inte bara till ett nöje, utan det bidrar också i hög grad till säkerheten ombord också. Även om din yacht har en inbyggd generator, kan en växelriktare med en växlingsstation av lämplig storlek ta över den kortsiktiga driften av dessa enheter. Växelriktare är uppdelade i två grupper, de med ren sinusvåg och de som har modifierad sinusvåg::

1. Modifierad sinusvåg: Dessa lämpar sig väl för enkla apparater,elektronik som inte är så känslig, utan mikroelektronik. Känsliga enheter som tvättmaskiner, torktumlare, DVD-spelare, datorer eller TV-apparater kan ta skad av förenklade "smutsiga" sinuskurvor.

2. Ren sinusvåg: växelriktare med "rena" sinuskurvor är lämpliga för nästan alla enheter. Enheter med hög startström, såsom pumpar, kylskåp, kompressorer etc. kräver 10-20 gånger högre inverteringseffekt än den nominella effekten som anges på enheterna.

Vad ska jag tänka på vid installationen av min växelriktare?

Under monteringen är det viktigt att säkerställa användningen av kabeltvärsnitt av lämplig storlek. Felaktig storlek kan leda till överhättning och kortslutning. 12V / 24V anslutningskabeln till växelriktaren ska tvinnas ihop för att undvika störningar i elsystemet. Vid fast installation rekommenderas drift med fjärrkontroll och av säkerhetsskäl bör man installera en automatisk växelstation på alla enheter utan prioritetskretsar.

Copyright © 2022 Kampetorp Marin AB